top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Øystein Olsrud

MAN MERKER DET ALLEREDE NÅR MAN KOMMER INN PÅ KONTORET: ENERGIEN OG ENGASJEMENTET. FØDT OG OPPVOKST I VESTRUSVEIEN I SØGNE (NÅ OMDØPT TIL VESTRUSBAKKEN AV KRISTIANSAND KOMMUNE) PERSONLIG KRISTEN. HAN VAR BARE 11-12 ÅR DA YRKESVALGET BLE TATT. HAN SKULLE DRIVE BUTIKK. OG MED BL.A EN SEKS ÅR ELDRE SØSTER SOM ET AV SINE FORBILDER, FALT VALGET ENKELT. SKOLEGRUNNLAGET BLE 3-ÅRIG HANDELSSKOLE, OG DERETTER BAR DET DIREKTE INN SOM MEDEIER OG ANSATT I KRAMBUA "SØGNE FRITID», 18 ÅR GAMMEL. I 1990 VAR HAN MED PÅ Å STARTE KLESBUTIKKEN GASOLINE I KRISTIANSAND, VIDERE BLE G-SPORT KRISTINASAND KJØPT I 1994. SÅ BLE SPORTSMERKET TWENTYFOUR I SELSKAPET NEXT SPORT STIFTET OG IGANGSATT I 2004, ET SELSKAP HAN DREIV I 10 ÅR. I 2014 STARTET HAN SELSKAPET ELEMENTS PRODUCTION, ET SELSKAP INNEN PRODUKSJON OG IMPORT AV SPORT OG FRITIDS UTSTYR, OG SOM HAN I DAG DRIVER OG ER MEDEIER I. SELSKAPET HAR OGSÅ ETABLERT SPORT OUTLET KJEDEN SOM NÅ HAR CA 90 SPORTSBUTIKKER RUNDT OM I HELE LANDET. FRITIDEN TILBRINGES STORT SETT SAMMEN MED STORFAMILIEN, MEN OGSÅ SOM IVRIG FOTBALLTRENER ELLER SOM EN LIKE IVRIG KORLEDER. I 2000 STARTET HAN NEMLIG MANNSKORET "SØGNE KRISTELIGE SANG - OG JAKTLAG" (MEDLEMSALDER FRA 18-75 ÅR). KORET ER SÅ POPULÆRT, AT DET ER FULLBOOKET HELT FREM TIL NESTE SOMMER. MØT GRÜNDEREN, FORRETNINGSMANNEN , BYGGEIEREN, KUNDEBEHANDLEREN OG ENERGIBUNTEN ØYSTEIN OLSRUD (55), OG LES HVA HAN MENER OM KOMMUNESAMMENSLÅINGEN.

1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand?"Krystallklart NEI"

2). Hva ville du stemt i dag?"Akkurat det samme – NEI"

3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? "Det er blitt mye mer omstendelig med kontakt med kommunen/helsevesen osv. Ting tar lengre tid og det er mye vanskeligere å få kontakt med riktige personer.Så virker det også som at Kr.sand stopper planlagte utbygginger av hus / leiligheter osv – prosjekter som var planlagt i gamle Søgne Kommune. Dette synes jeg er svært uheldig. Det er helt klart at Kr.sand prioriterer sentralisering, før de ser til Songdalen og Søgne. Det er flere eksempler på det. Så har du diskusjonen nå omkring renseanlegget. Her er det jo slik at det samarbeides i dag i mange ulike kommuner, mens det nå kommer frem «skremselspropaganda» i diskusjonen om et eventuelt nytt renseanlegg eller om det skal legges en rørledning fra byen og ut til Søgne.I tillegg til dette, har vi fått en markant økning i kommunale avgifter/eiendomsskatt"

4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? "Det er et sterkt ønske fra meg at vi kommer tilbake til gode gamle Søgne kommune så snart som mulig".

5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? "Helt klart bedre – da er vi tilbake til det trygge og gode som vi alle kjenner til".

6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? "Nærheten til de fleste og beste beslutninger – samt at vi da er «herre» i eget hus og slipper å være en del av en storkommune der jeg helt klart ser hvem og hva som prioriteres først. Det er gamle Kr.sand!. La oss derfor få tilbake Søgne kommune igjen så snart som mulig. Og så ønsker vi Kr.sand masse lykke til fremover som egen kommune".

7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? "Her må jeg dessverre melde pass – har ikke hverken merket eller sett noe som er blitt bedre". Kjenner du til arbeidet interesse-gruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? "Jeg kjenner veldig godt til gruppens arbeid og har kun en ting å si om det - JEG ER MEKTIG IMPONERT. Ikke bare om hva som skrives, men også hvordan det skrives. Det kan fort bli i slike saker at en kan komme med litt «usaklige og upassende» innspill, men fra denne gruppen så er det meget saklige innlegg der gruppen belyser sakene godt, og skriver på en måte som vi lett kan forstå. Grundig arbeid fra A til Å - så jeg kan bare si at jeg er utrolig imponert over alt arbeidet som gruppen legger ned her uke etter uke og måned etter måned». Vi takker Øystein for innsikt i et allsidig og spennende liv, og må nesten dra følgende historie om forretningsmannen: På Hølleheia bodde sommerstid en venn av det norske kronprinsparet den gang, Harald og Sonja. Sammen med kronprinsens søster, prinsesse Ragnhild, og hennes mann Erling Lorentsen, ble det mangt et lystig lag for de celebre gjestene på Hølleheia. En sommer var også kong Carl Gustav og dronning Silvia av Sverige invitert. Det hadde seg slik at dronning Silvia skulle kjøpe nye joggesko til ett av sine barn, og dermed ble det tur til Øystein og «Søgne Fritid». Dronningen fant hurtig et passende par Nike-sko til kr 348.- men var litt usikker på størrelse. Øystein foreslo da hjemlån av tre par sko og dronningens følgesvenn kvitterte i «hjemlånsboka». Da de celebre gjestene hadde forlatt butikken, kom betjeningen i blomsterbutikken ved siden av løpende, og ropte til Øystein: «Vet du hvem som nettopp var inne i butikken din?» Øystein ble svar skyldig, men skjønte jo etterhvert fort hvem Dronningen av Sverige var. Selv forteller Øystein at da «hjemlånskundene» kom tilbake for å betale, stod han på geledd utenfor butikken, holdt døren åpen, og presterte sitt absolutt fineste og dypeste bukk. På sin sedvanlige folkelige måte, forteller Øystein om historien at «det var jo litt flaut å ikke kjenne igjen dronningen av Sverige, men æ hilste ihvertfall så fint æ bare konne

85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page