top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Anne Reidun Andreassen

ENGASJERT, ORDRIK, FILOSOFISK OG PÅ HILS MED DE FLESTE: ANNE REIDUN ANDREASSEN (67)

Etter 23 år som ansatt ved Joker Høllen, er Anne Reidun Andreassen (ARA) kjent av både Søgne- hytte- og byfolk. Fast bopel på Borøya siden 1975, og opplevd både til- og fraflytting til øya. Hun forteller engasjert om et levende øy-samfunn på 70- og 80-tallet, med over førti fastboende med egen valgkrets, og med smørbrød til alle som stemte, og der biblioteket hver måned sendte ut ei bokkasse med utlånsbøker med rutebåten. Torsdagstreffet på skolehuset betydde sosialt samvær for alle på øya. Selv om Anne Reidun var hjemmeværende noen år, med tidvis store utfordringer, var det aldri snakk om å flytte til land. Og selv om familien en 5-års periode bodde delvis på Stausland, var det aldri tvil om at hjemme var på Borøya. «Når den tid kommer, skal jeg bæres ut av huset her på Borøya» fastslår Anne Reidun kategorisk. I dag er det bare tre fastboende igjen i det lille øysamfunnet.

Møt Anne Reidun Andreassen, og les hva hun mener om kommunesammenslåingen.

1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand? "For meg har det aldri vært et alternativ å bli en bydel av Kristiansand. Jeg stemte selvfølgelig for å opprettholde Søgne kommune".


2). Hva ville du stemt i dag? "Nei til sammenslåing med Kristiansand».


3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? «Først og fremst nærhet til tjenestene vi trenger. Og så savner jeg Tor Otto» sier Anne Reidun med et smil. (Kjær tidligere leder i uteavdelingen, Ingeniørvesenet, Søgne kommune red anm) "Det var bare å ta en tlf til ham så ble alt ordnet." "Etter sammenslåingen er eldre og familier jeg snakker med engstelige for hvor de kommer til å havne hvis de en gang kommer til å trenge omsorg og hjelp." I tillegg har kommunale avgifter og eiendomsskatt økt betydelig».


4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? "Selvfølgelig skal storkommunen løses opp, og la oss få gjort det så fort som mulig»!

5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? «Vi vil få det bedre! Og om det skal koste noen kroner ekstra, er jeg mer enn villig til å være med og betale dette».


6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? «Det er utvilsomt nærhet til tjenestene og det å nå raskt frem til rette person når man har spørsmål eller trenger hjelp. Når man nå ringer Kristiansand kommune, tar det en evighet å få svar fra rette vedkommende».


7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? «Nå har jeg tenkt på dette i mange dager, men kan ikke komme på en eneste ting som har blitt bedre».

. Kjenner du til arbeidet interesse-gruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? (Da må vi over på gammel Søgnedialekt for å illustrere svaret red anm): «Åssen i himmelens navn skal vi få takka døkke for den jobben døkke gjør og har gjort?»

Vi takker Anne Reidun for soleklar tale, for godord om vårt arbeide, og vinker på gjensyn når hun starter båten, og nok en gang setter kursen mot sitt kjære Borøya.

Kilde: Vidar Ertzeid ,Vi som vil ha Søgne kommune tilbake

44 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page