top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Ove Pettersen

Som førstemann ut i vår nye serie: Enquete: 8 kjappe, var Ove Pettersen (82) fra Langenes, et naturlig valg. Han har vært reke- og makrellfisker i Skagerak/Nordsjøen i 67 år, og er en av våre store støttespillere i og for Søgne. Tre timers samtale på bryggekanten, kunne fort blitt til tre dager. Ove er, med sitt skøyeraktige blikk og oppkomme av gode historier, en sann Søgnepatriot, og samlet inn over 200 underskrifter for oppløsning av vår tvangssammenslåtte kommune. Her er spørsmål og svar:


1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand? «Det er jo bare ett svar på dette etter mi meining, og det er Søgne».


2). Hva ville du stemt i dag? «Søgne selvfølgelig».


3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? «Først og fremst har jeg merket det på pengepungen. Eiendomsskatten vår økte fra kr 6000.- i Søgne kommune og til kr. 21.000.- i den nye storkommunen». (Ei sjøbu på innsiden av Kilen var tidligere taksert til kr 400.- av Søgne kommune og er nå taksert til kr 3.000.000.- red anmrk)


4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? «Det eneste riktige å gjøre er å oppløse den nye storkommunen, og få makta tilbake til Søgne. Avstanden til en byråkratisk administrasjon blir altfor kronglete og lang. Dessuten var den demokratiske prosessen omkring tvangssammenslåingen helt håpløs».


5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? «Jeg er ikke i tvil om at det vil bli bedre å være en livskraftig Søgne kommune, enn å være en bydel i Kristiansand».


6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? «Det er menneskene, godt selskap og gode miljøer. Tilhørighet, nærhet til tjenestetilbud og identitet. Hvis jeg en gang trenger hjelp i min alderdom, vil jeg ikke bli sendt på sykehjem i Tveit eller Randesund! Det er i Søgne jeg hører til».


7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? «Jeg kan ikke med min beste vilje komme på en eneste ting som er blitt bedre med nye Kristiansand kommune».

. Kjenner du til arbeidet Facebook- og interessegruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? «Jeg synes dere har gjort og gjør et grundig og godt arbeid».

Ytterst i bukta til Ove Pettersen, og snaue 100 m fra land, ligger Parkeskjæret. 24 m2 ved normal vannstand. Ved en feiltakelse har dette skjæret fått galt matrikkelnummer, og hører per definisjon ikke til Pettersens eiendom. For å få forandret matrikkelnummeret, krever Kristiansand kommune kr 16.000.- i saksgebyr.

Vi ønsker med dette våre lesere og følgere velkommen til vår uhøytidelige enquete. Det blir mange kjente ansikter og meninger å vise dere i tiden som kommer.
Kilde: Vidar Ertzeid ,Vi som vil ha Søgne kommune tilbake

297 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page