top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Siggen

JA MANNEN «SIGGEN". Det har vel knapt vært nei i hans munn etter 66 år som rørlegger i Søgne. Per Sigbjørn Try (80), eller bare "Siggen» for folk flest, er en ivrig forkjemper for å få Søgne tilbake som selvstendig kommune igjen. Siggen er et oppkomme av gode historier, og med en frodig språkdrakt, krydret fra anene hans på Try og Sebbetåa, er man aldri i tvil om hva han mener. Siggen kaller seg selv visergutt i dag, og er en del av et kjent og kjært bygdebilde i Søgne. Her er Siggens klare og tydelige svar:

1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand? «Jeg stemte selvfølgelig nei til sammenslåing».

2). Hva ville du stemt i dag? « Selvfølgelig nei».

3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? «Først og fremst har det meste blitt dyrere. Eiendomsskatt og kommunale avgifter. I tillegg tar ting lengre tid i dag med søknader og papirarbeid".


4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? «Rettferdigheten må nå gjelde! Folkeavstemningen må lyttes til, og når voksne folk har gjort feil i starten, må det ryddes opp. Når det meste skal samles i sentrum av Kristiansand, nedprioriteres utkantene. Tenk bare at Søgne nå kalles en bydel i Kristiansand!"

5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? «Det kan umulig bli dyrere og dårligere enn slik vi har sett nå i 21/2 år".


6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? «Nærheten til alle tjenester og lokalkunnskap- og kjennskap til det som foregår. Jeg er klar over at dette kan tolkes som om det kan gjøres vennetjenester i ei bygd som Søgne, men jeg stoler faktisk på at folk flest gjør jobben sin».

7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? «Jeg kan ikke se at noe har blitt bedre. Små eller mellomstore enheter innen all forvaltning er mer effektive enn store og uoversiktlige enheter».

. Kjenner du til arbeidet interessegruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? Etter en liten tenkepause, kommer Siggen med snart glemte ord fra gamle Søgne: «Døkke gjør ein viktig jobb for bygda vår og for innbyggerne. Stå på gude og jenter»! Vi takker Siggen for en minnerik samtale, og sitter tilbake med et møte med en positiv ja-mann.
Kilde: Vidar Ertzeid ,Vi som vil ha Søgne kommune tilbake

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page