top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Sigurd Olsen

FØDT OG OPPVOKST PÅ ET SMÅBRUK PÅ SKULAND I LAUDAL. (NÅ TVANGSSAMMENSLÅTT TIL LINDESNES KOMMUNE). FIKK SIN FØRSTE HAGLE SOM 8-ÅRING, OG REKORDEN ER 39 STORFUGL PÅ EN VINTER. HOGDE EN VINTER 9 MÅL MED TØNNESTAUR FØR HAN VAR KONFIRMANT. SELV MED BARE 6-ÅRS SKOLEGANG, KOMMER SITATENE AV NORDAHL ROLFSENS KLASSISKE LESEBOK SOM PERLER PÅ EN SNOR AV 84-ÅRINGEN. I 1960 FLYTTET HAN SOM 22-ÅRING TIL SØGNE, DER ARBEID PÅ «PLASTEN» I HØLLEN VENTET. I 1967 BAR DET VIDERE TIL BENTSEN & SØNNER MEK VERKSTED I NY-HELLESUND, OG ETTERHVERT SANGVIK MEKANISKE VERKSTED I GREIPSTAD. ETTER DET BLE BARN OG SVIGERBARNS MANGFOLDIGE FORETNINGSFORETAK OG AKTIVITETER I SØGNE OG KRISTIANSAND HANS ARBEIDSPLASSER INNTIL FOR BARE FÅ ÅR SIDEN. G-SPORT, KRISTIANSAND OG TAPPEN PÅ TANGVALL BLE AVSLUTNINGEN PÅ EN LANG OG VARIERT YRKESKARIERE. PÅ TUNET STÅR EN BRAND NEW ISUZU D-MAX PICK-UP DIESEL (164 HK), STORT SETT TIL BRUK TIL HYTTA. MØT NATURENS VENN, JEGEREN, HISTORIEFORTELLEREN, ARBEIDS- OG FAMILIEMANNEN SIGURD OLSEN (SNART 84), OG LES HVA HAN MENER OM KOMMUNESAMMENSLÅINGEN.

1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand? "Jeg stemte selvfølgelig nei til sammenslåing."

2). Hva ville du stemt i dag? "Akkurat det samme."

3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? »Hvis du skulle trenge hjelp, blir du helt forleien. I forbindelse med at jeg nettopp har flyttet inn i ny leilighet, trengte jeg hjelp til forskjellige ting. Da var det 6-7 telefoner til Kristiansand kommune uten å komme frem til den rette som kunne svare på mine enkle spørsmål. Jeg bruker høreapparat, og når jeg trengte service eller reparasjon, var det mye enklere før i Søgne kommune».

4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? Her kommer svaret kjapt: «Hadde det bare kunne skjedd i dag, så hadde alt blitt bedre» sier Sigurd og fortsetter: "Det verste med det som skjedde med tvangssammenslåingen, var måten det ble gjort på. De gikk bak ryggen på vanlige folk. Og hvis du som politiker ikke er på parti med folket, har du tapt. Og så lurer jeg på en ting til: Hvorfor er de så redde for å bli kvitt oss?"

5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? «Det vil absolutt bli bedre. Hva er meningen med å være så stor hvis tjenestene til folket ikke blir bedre»?

6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? «Det var nærheten til alle tjenester og service. Hvis det var noe en trengte hjelp til så hadde Søgne alt».

7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? For en gangs skyld tenker den munnrappe 84-åring seg godt om før han svarer: «Ærlig talt, forstår ikke hva det skulle være. Jeg har ikke opplevd en eneste liten ting som har blitt bedre». . Kjenner du til arbeidet interesse-gruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? «Dere gjør en fantastisk jobb, og det er ufattelig at dere orker å holde på slik dere gjør». Vi takker Sigurd for for et hjertelig møte, med mange gode jakthistorier og fortellinger godt gjemt på notatblokka. Det siste Sigurd sier på sin breie dialekt og før vi hilser på gjensyn til 84-åringen: «Nå ska eg inn å sjekka iPaden min for å sjå om det har hendt någe nytt», beskriver godt en tindrende klar 84-åring og hans velbegrunnede standpunkter. Takk for praten Sigurd.Kilde: Vidar Ertzeid ,Vi som vil ha Søgne kommune tilbake

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page