top of page

ENQUETE: 8 KJAPPE - Tore på tappen

FØDT, OPPVOKST OG BOSATT I SØGNE. AUTODIDAKT INNEN DEKK, BIL OG MOTOR. DEKKSPESIALIST, OG MEDEIER I SØGNE BILSERVICE (YX SØGNE «TAPPEN") MED 25 ÅR I BRANSJEN. BRANNMANN I SØGNE I 20 ÅR. HAR EN LITEN SAMLING TEMPO MOPEDER SOM PLEIES GODT. VEDHOGST OM VINTEREN OG KORIST I "SØGNE KRISTELIGE SANG - OG JAKTLAG" (MANNSKOR). MØT SERVICEMANNEN, GLADGUTTEN OG VÅR ALLES "TORE PÅ TAPPEN» RAMSLAND (55) OG LES HVA HAN MENER OM KOMMUNESAMMENSLÅINGEN.

1). Hva stemte du ved sammenslåing av Søgne/Songdalen/Kristiansand? «For meg var det bare ett selvsagt alternativ - Ja til bare Søgne».

2). Hva ville du stemt i dag? "Akkurat det samme».


3). Hvordan har du merket sammenslåingen nå etter 2 1/2 år i den nye storkommunen? Tore tenker seg lenge om. Så kommer det: «Ting har blitt mer tungvinte. Vanskeligere å nå frem til riktig person i kommunen nå - enn det var i Søgne kommune. Også synes jeg forslaget til arealplan og betydelig kutt i utbygging i Søgne var virkelig ille. Det kommer til å gå ut over mange små og mellomstore håndverksbedrifter i bygda».

4). Hva mener du om en eventuell oppløsning av den nye storkommunen? "Det vil være det eneste riktige og rettferdige at vi får tilbake det som ble tatt fra oss mot vår vilje, og at vi dermed får Søgne kommune tilbake».


5). Tror du det vil bli bedre eller dårligere å eventuelt stå alene som kommune igjen? Igjen tenker Tore seg godt om. «På sikt vil det bli bedre, spesielt når det gjelder økonomi, eldreomsorg og skole.

6). Hva er det beste ved gamle Søgne kommune? Her må vi over på gammel Søgnedialekt: «Æ æ gammel Søgnegud, å vil ikkje bo i ein bydel a Krisjansan. Det har å gjørr med min identitet».


7). Hva er det beste ved den nye storkommunen? «Jeg kan ikke komme på en eneste ting som har blitt til det bedre».

. Kjenner du til arbeidet interesse-gruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har gjort for å få Søgne kommune tilbake, og hva mener du om dette arbeidet? «Døkke æ ein fantastisk gjeng som står på i ett for oss. Æ kan bare takke og bokke». Jeg må avslutningsvis fortelle en liten historie med Tore som hovedperson. Den beskriver Tore i et nøtteskall: Jeg hadde en helg besøk av landslagstrener i langrenn for kvinner, Roar Hjelmeset, på privaten. Etter en søndagstur i Søgnes vakre skjærgård, kom vi inn til et nesten flatt dekk på Roars bil. Gode råd var dyre (trodde vi), men jeg ringte Tore og forklarte situasjonen. «Kan døkke komme på Tappen om 10 minutte?» var svaret jeg fikk. Vi humpet til Lunde, og fikk konstatert en spiker i det ene dekket. Hullet ble behørig plugget og satt på plass. Vi ville selvfølgelig betale, og da kom de uforglemmelige ordene fra Tore til Roar: « Det koste ingenting forde du gjør ein så god jobb med jentane våres på lanslage". Vi takker "Tore på Tappen" for god service, humor, glimt i øyet og godord på veien videre.

Kilde: Vidar Ertzeid ,Vi som vil ha Søgne kommune tilbake

60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page