top of page

LEIV TORSTVEIT’S SKRYTELISTE AV BYEN KRISTIANSAND

Av Øystein Åsan - Styremedlem "Ja til Songdalen Kommune"


På selveste julaften ble det rene 17. maistemning med hurrarop for byen Kristiansand i et leserinnlegg av Leiv Torstveit

Et positivt innlegg og det kan være oppløftende i tider med mye negativitet som krig, høye strømpriser, økt rente og mye kaos i Kristiansand bystyre.

Det er en kjensgjerning at undertegnede og Torstveit er innbyggere av storkommunen Kristiansand.

Byen er jo essensen og midtpunktet i storkommunen. I areal ikke så stor men den er omgitt av store landbaserte områder. Blant annet Søgne og Songdalen.

Nå forventer jeg ikke at skrytelista for byen inneholder noen navn for disse utkantområdene selv om de i dag er del av en såkalt bykommune !!!!!!! Det er vel for mye forlangt?

Det er et uttrykk som sier «By og land hand i hand». På papiret et positivt språk men det har i i høyeste grad tapt litt av sin glans. Stadig mer sentralisering og overføring av makt til byen. Dette er realiteter og oppleves gang på gang: Større avstand mellom innbyggerne og beslutningsmyndigheter kan i ytterste konsekvens skape passivitet og en snev av likegyldighet.

Det er et ønske at Songdalen skal bli en egen kommune og lage sin egen skryteliste og hurrarop.

Det er mye å være stolt av i dette området: Etablere eget kommunestyre av personer med lokal kunnskap og tilhørighet. Etablere en administrasjon som ikke er overbemannet med direktører, ledere og rådgivere

Hvorfor være så stor når man har mulighet til å være lykkelig som litt mindre ???

Ja – æ bare spør !!!!!


Øystein

41 visninger

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page