top of page

NYE KRISTIANSAND MOT EN HALV MILLIARD I UNDERSKUDD I 2022

Oppdatert: 11. nov. 2023

Fondsreservene forsvinner i uventet høyt tempo. I realiteten står Kristiansand kommune overfor et vanskelig valg. Enten må tjenestetilbudet reduseres eller så må eiendomsskatten opp. Begge deler vil ramme innbyggerne. Og det er de svakeste som rammes først.


Tekst av Morten Mosberg, "Vi som vil ha Søgne kommune tilbake"


Den økonomiske situasjonen i Nye Kristiansand er svært alvorlig forteller økonomisjef Terje Fjellvang til Fædrelandsvennen:

"– Vi hadde en god økonomisk situasjon da vi gikk inn i dette året, med reserver på 690 millioner kroner. Nå risikerer vi at disposisjonsfondet er nede på 100 millioner inn i det nye året, sier Terje Fjellvang.

– Reservene vi har ser ut til å forsvinne i løpet av dette året, og det hadde selv de mest pessimistiske av oss ikke sett for oss, sa han."


Mens Terje Øydne Pettersen er skremt over utgiftsøkningen og uttaler:

"– Det er en vanvittig økning. Kommunens drift er ikke tilpasset de økonomiske rammene, sa han, og oppfordret kommunen til ikke å gi seg på å få dekket alle kostnadene til pandemien."


....sier bystyrepolitiker Mali S. Tronsmoen (SV) at hun heller vil øke eiendomsskatten ytterligere:

"– Jeg tror ikke folk i Kristiansand ønsker store velferdskutt, og heller at man vil betale litt gjennom eiendomsskatten. Og vi må se på byggekostnader. Trenger vi et utendørsbasseng i en tid der strømprisen går bananas og folks lommebøker er slunkne, sa hun."


Som vi har påpekt en rekke ganger: Det finnes ingen gode økonomiske grunner for Søgne til å forbli i storkommunen!

88 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page