top of page

Svar på våre spørsmål - Kleppelista

Vidar Kleppe svarte på vegne Kleppelista den 10 Juli følgende på våre spørsmål:


1. Som bystyrerepresentant har Vidar Kleppe, flere ganger etter valget i 2019, foreslått i Kristiansand bystyre at det raskest mulig måte foreta en folkeavstemning og tvangssammenslåingen av Søgne, Songdalen og Kristiansand. Dette for å unngå argumentet som kynisk brukes nå: - Det gått så lang tid nå og en oppløsning vil koste 100-vis av millioner - og skape stor usikkerhet for alle storkommunens ansatte.

Ja, Kleppelista støtter selvsagt en folkeavstemning i Søgne og Songdalen som gir muligheten å ta sin kommune tilbake der den hører hjemme - om folket i Søgne og Songdalen gjennom en folkeavstemning sier JA til det.

2. Ja, Kleppelista vil selvsagt respektere og politisk følge opp - resultatet av en folkeavstemning i Søgne og Songdalen om denne tragiske tvangssammenslåingen som aldri stortinget med en stemmes overvekt "pisket" på plass med FrP i regjering.

Etter kleppelista, sin mening er dette ett "skammens vedtak" som ikke står til troende - og vi vil selvsagt følge dette opp politisk også i neste bystyreperiode. For Kleppelista vil alltid sette folket og demokratiet i Søgne , Songdalen og Kristiansand først.

3. Alle som står på Kleppelista, støtter selvsagt Søgne og Songdalen sin rett til å bli egne kommuner igjen - om folket i disse tidligere kommunene sier JA, til dette gjennom en folkeavstemning.

4. Kleppelista er den eneste partigruppen i Helseutvalget, som konsekvent har stemt i mot - og kommet med alternative forslag for å stoppe nedlegging av tilbud i eldreomsorgen på alle nivåer i Søgne og Songdalen. Vi kan derfor garantere at denne kampen vil forsette med uminsket styrke også i neste bystyreperiode.

5. Kleppelista vil aldri nedlegge skoler i Søgne og Songdalen for å spare penger. Vi vil heller kutte i byråkrati og ikke lovpålagte oppgaver - som kunstsilo og milliontildelinger til prosjekter som gir lite og ingen - kost nytte.

6. Kleppelista vil selvsagt ikke legge ned Rosseland skole.

7. Kleppelista er sterkt uenig med "administrasjonspartiet" som vil fjerne boligområder i vakre Søgne og Songdalen. Derfor var Kleppelista med å sikre flertall i formannskapet - for å utsette en haste behandling av arealplanen i siste møte. For her som i alle saker må alle "innspill" fra folk, industri og ulike næringer gis en forsvarlig, grundig og seriøs behandling. Kleppelista har derfor alltid sagt nei til at : - Harelabb-innstillinger fra "administrasjonspartiet" som aldri har stilt til valg - skal vedtas politisk i hu og hast. Nok er nok!

8. Det er ingen partigrupper i dagens bystyre i Kristiansand, som har ivaretatt folket i Søgne og Songdalen, så godt som de nåværende bystyrerepresentanter for Kleppelista. Dette er en jobb som Kleppelista selvsagt vil forsette med i neste bystyreperiode 2023-2027.

Vi vil derfor i neste bystyreperiode foreslå at folk i Søgne og Songdalen, skal få en kommunal garanti for sykehjemsplass eller omsorgsbolig i sin tidligere kommune. En sikker og trygg legevakt, Gratis trygghetsalarm, redusert eiendomsskatt, kommunal bostøtte, bedre busstilbud og Svipp-ordninger. Dette er bare noen av sakene som Kleppelista, vi gjøre for folket i Søgne og Songdalen.

For husk at for Kleppelista er: Ingen sak for liten - ingen sak for stor - for alle på Kleppelista vil holde ord!

Beste hilsen

Alle bystyrekandidater - ombudskvinner og menn som stiller til valg for: Kleppelista i Søgne, Songdalen, Kristiansand og Agder fylkesting.

60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page