top of page

Svar til AP sitt forslag til en bedre og mer innholdsrik SFO

Oppdatert: 11. nov. 2023

Ny giv på sfo

Den 24.04 fvn presenterer AP sitt forslag til en bedre og mer innholdsrik sfo.

Her har vi endelig svarene på det vi har prøvd å få til i mange år. Frivillighet, kultur og idrett er veien å gå ifølge Kennet Mørk fra AP.

Sfo sin norm som senere ble vedtekter sier at driften skal være finansiert av foreldrebetaling. Ca 8% av denne skulle gå til matbudsjett, resten til ansatte og materiell osv.

I mange år var sfo de fleste steder et godt og trygt sted å være, vi ansatte var stolte av arbeidsplassen vår og hadde gode systemer for å se alle barna og møte de hver dag med ulike aktiviteter. Vi benyttet de forskjellige ansattes kompetanse og vi fikk velge å lede de aktivitetene som passet oss best.

Så kan man undres på hva som har skjedd i ettertid?

Hvorfor må man ty til frivillighet for å heve standarden på sfo?

Svaret er kanskje at det også her har blitt nedskjæringer og antall barn pr ansatt har blitt økt. Det er også et øket antall med barn som har ulike adferdsvansker. Disse barnene har gjerne ekstra ressurser i skolen,men når det ringer ut fra skolen og sfo åpner er de ekstra resursene borte.

Dette har slitt på de ansatte, sfo er ikke lenger som det var.

Derfor er det ubehagelig mildt sagt at det blir her brukt i dragkampen om ordførervervet UTEN å bruke eller love å bruke ei krone.

Ingenting hadde vært mer gledelig enn at sfo fikk nok midler til å bli et fint sted å være for barn og ansatte!

MEN med dagens økonomiske situasjon i Nye Kristiansand ser det ikke lyst ut. Hele oppvekstsektoren lider når rammene blir for små og det stadig må rettes opp ved innstramminger. Skulle ønske at det var like lett å skjære til beinet i disse flotte kulturelle prestisjeprosjektene til gamle Kristiansand som vi i gamle Søgne ikke ønsket å være med å betale på!


Tekst av Jorunn Nomeland

Tags:

92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page