top of page

TANGVALL SKOLESENTER.

I disse dager er Søgne så heldig å kunne åpne nytt skolesenter på Tangvall.

Det har vært en lang reise med planlegging og politiske ytringer når det gjelder beliggenhet og samarbeid med fylket om videregående skole.

Det har sogar kommet innspill fra Kommunedirektøren om å legge ned Tinntjønn skole for å slå sammen også den til felles skolesenter.

Denne flotte skolen fra 2002, som skal huse alle elever fra utbyggingene i Vest-bygda og Vedderheia! Det ville også ha utløst mange mill ekstra å legge til et byggetrinn 2 for å realisere dette.

Planleggingen av skolesenteret, og den opprinnelige oppstart med skolen, startet helt tilbake til 2014 - lenge før det ble snakk om sammenslåing av kommunene.

Den som var ordfører da var Åse Severinsen, og planen ble behandlet og vedtatt i Søgne formannskap og i kommunestyret som en ny ungdomsskole, og lagt inn i økonomiplaner og budsjett. Fylket kom raskt på banen, og ble med i planleggingen, som altså resulterte i i det fantastiske skolesenteret vi ser i dag.

Det er imidlertid skuffende å høre at det ved omvisning av de nye elevene på skolen, blir hevdet at sammenslåinga med Kristiansand får æren for den flotte nye skolen. Det stemmer ikke. Skolesenteret ble planlagt, igangsatt og finansiert lenge før kommunesammenslåingen.

Derfor er det er et stort ønske at det blir Åse Severinsen som får æren av å klippe snora under åpningen, som takk for at hun stod på slik hun har gjort, og at vi nå har fått Norges flotteste skolesenter!Jorunn Nomeland, pensjonert fagarbeider Lunde Skole


Liv Fladstad, pensjonert assistent ved skolene i Søgne


Tags:

125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page